Utlandsboende
Sök:

Utlandsboende

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mac

Den här artikeln publicerades 2017-10-24 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Utlandsboende

Hej,

Jag och min man bor sedan lite mer än ett år i Schweiz och planerar att stanna här åtminstone 6 år. Vi har sålt vårt hus i Sverige och kommer därför att få en stor summa pengar som vi tack vare bloggen kunnat läsa på hur vi bör investera. Frågan gäller vårt månatliga sparande; vi har tidigare fondsparat (i dyra fonder på vår gammelbank…) i Sverige men i och med att vi ”avvecklat” vårt hus börjar det kännas onödigt att skicka pengar till Sverige för att spara när vi lika gärna skulle kunna spara här. Finns det någon vinst med att lägga månadssparandet i den befintliga pengamaskinen (den som skapas i samband med husförsäljning) i Sverige, eller är det bättre att undvika växling och sätta sig in i fondvärlden i detta landet? (Kan berätta att på vår bank i Schweiz rekommenderar de inte ens fonder).

Vänliga hälsningar

M

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Eftersom ni lever och konsumerar i Schweiz och inte i Sverige finns det en valutapoäng med att ha pengarna där ni lever. Vad banken rekommenderar är inte alltid relevant, då de ofta rekommenderar det de tjänar mest på.

För att hitta bra fonder utifrån det utbud ni erbjuds kan ni använda er av denna artikel:

Hur väljer och analyserar man en indexfond?

Lycka till!

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-24 klockan 21:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.