Utländsk källskatt i globala indexfonder?
Sök:

Utländsk källskatt i globala indexfonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik Lundgren

ställde för sedan frågan: Utländsk källskatt i globala indexfonder?

Hur kommer det sig att globala indexfonder som t.ex. Länsförsäkringar global index eller Avanza global inte drabbas av utländsk källskatt på de ingående aktieutdelningarna? Eller gör de det?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Fredrik!

Absolut så drabbas dom av källskatten, men utan att veta säkert så antar jag att dom själva driver in källskatten igen.
Detta då fondbolaget står som ägare och inte du själv och därför så är det deras uppdrag att göra det.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

  1. Hur hanteras källskatt på utdelningar? Vi misstänker att det är rätt snårigt men skulle gärna förstå hur den här fonden hanterar det och om det skiljer sig från rena svenska globalfonder. Och även om de i sin tur skiljer sig från hur LF hanterar saken men det kanske LF får svara på :)
    Den underliggande fonden är baserad i Luxemburg och betalar källskatt enligt de dubbelbeskattningsavtal som finns mellan Luxemburg och det land utdelningen kommer ifrån. Nettoutdelningen efter skatt är återinvesterad i fonden. Mao det kommer att finnas viss avbränning för skatt som det gör i andra fonder också. Dock tar Amundi hänsyn till detta i sin förvaltning och optimerar för att minimera avbränning av skatt

 

Avanza Global ersätter Länsförsäkringar Global Indexnära

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-01 klockan 09:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.