Utländsk utdelning till fond i KF
Sök:

Utländsk utdelning till fond i KF

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Utländsk utdelning till fond i KF

Hej!

På mitt ISK har jag svenska aktier och tre fonder. På mitt KF har jag amerikanska och kanadensiska utdelningsaktier. Den utländska utdelningen vill jag återinvestera i fond, men skickar jag pengar från KF till ISK kostar det. Min fråga är: Kan jag istället investera i en fond i KF? Eller finns det nackdelar med att fondspara i KF istället för ISK?

Vänligen,

/Daniel

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är inte du som äger värdepapper utan försäkringsbolag som äger dina akter.   Är du säker att du kan bestämma hur återinvesterar du utdelningarna eller  tar ut utdelningarna i form av kontanter?

Om du har aktierna i ISK kan du bestämma själva.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag vill säga att KF: Det är inte du som äger värdepapper utan försäkringsbolag som äger dina akter.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det går alldeles utmärkt att återinvestera utdelningarna i en fond på en KF, det finns ju inga uttagsavgifter på en KF. I alla fall inte hos Avanza och Nordnet. Men jag har ingen koll om vilka villkor och avgifter finns det hos andra försäkringsbolag.

Om du flyttar utdelningarna till ett ISK blir det en liten skatt med ca 0,1% av det insatta beloppet. Som betyder en krona per en tusenlapp.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack Tale!

  /Daniel

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-02 klockan 16:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.