Utländska aktier
Sök:

Utländska aktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pernilla

ställde för sedan frågan: Utländska aktier

Hej,

Jag blev inspirerad av att investera lite i Berkshire Hathaway när jag kollade på deras årsstämma. Vet att dollar är dyrt nu men börjar med en mindre summa för att komma igång. Är det bäst att öppna ett kapitalförsäkringskonto för detta eller kan jag lika gärna lägga det i min lekhink på isk eftersom de sällan har utdelningar vad jag förstår. Eller finns det andra fördelar med att ha utländska aktier i KF?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Pernilla!

Eftersom dom inte har utdelning så kan du som du säger ha det i ditt ISK, finns däremot stor chans att dom kommer att börja med utdelning inom kort. Detta eftersom dom sitter på en gigantisk kassa och hittar inte bolag att investera i, så finns egentligen ingen anledning att inte dela ut.

Jag ser inga fler fördelar med en KF än just att försäkringsbolaget hjälper till med att få tillbaka källskatten från utdelningarna.

Här har Jan skrivit en liten artikel om just för- & nackdelar med KF, läs gärna den här!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-15 klockan 13:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.