Utmaing: Dubbla inkomsten vart tredje år
Sök:

Utmaing: Dubbla inkomsten vart tredje år

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robert

ställde för sedan frågan: Utmaing: Dubbla inkomsten vart tredje år

Hej!

Jag har under en tid blivit allt mer intresserad av privatekonomi, delvis tack vare dig. Hamnar ofta i ”loopar” på youtube där jag kollar på olika typer av ”hemligheten till miljonen”-liknande videos. Under en sådan loop kom jag över en video (hittar tyvärr inte den nu) där personen angav en utmaning, nämligen att man skulle dubbla sin totala inkomst vart tredje år.

Den här utmaningen har jag blivit mycket nyfiken på och jag kommer anta utmaningen. Det hade varit mycket intressant att läsa/höra ditt perspektiv på den här utmaningen.

Personligen tycker jag tankesättet är intressant, att man fokuserar på inkomst istället för enbart sparande/investerande. Min tanke är att i början på varje treårs-period analysera var jag är ”nu” med min ekonomi och hur mycket jag behöver komma upp till innan nästa treårs-period. Därefter kommer frågan ”hur jag ska kunna dubbla min inkomst”. Första perioden kanske det ”räcker” att förhandla upp lönen på jobbet, jobba extra någon kväll/helg, ta styrelsepost i bostadsrättsstyrelsen osv. Men sen måste man bli mer kreativ och hitta andra inkomstkällor, främst börja jobba mot mer passiva inkomstkällor där man kan hålla fler igång samtidigt.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tänker att jag själv gillar den typen av utmaningar av ”status quo” som får en att börja tänka utanför boxen. Här är det precis som du skriver tankeprocessen och kreativiteten som är sjukt viktig – och inte minst att vara öppen för feedbacken både på det som fungerar och inte fungerar.

Och ja, det fungerar, men det är inte lätt och oftast sker den största växten hos en själv som person eftersom jag brukar påstå att ens ekonomi är bara ett resultat av ens beteende, det vill säga allt man gör och inte gör (och vem man är när man gör det).

Lycka till och håll oss gärna uppdaterade kring hur det går för dig!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-15 klockan 14:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.