Utöka bolån - använda pengarna som handpenning till ny lgh
Sök:

Utöka bolån – använda pengarna som handpenning till ny lgh

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av IT

ställde för sedan frågan: Utöka bolån – använda pengarna som handpenning till ny lgh

Hej!

Vi har tänkt utöka vårt nuvarande bolån och använda pengarna som handpenning till en ny lägenhet. Vår nuvarande lägenhet, en bostadsrätt, tänkte vi hyra ut. Vi har varit i kontakt med vår nuvarande bank som sa att vi inte får lov att hyra ut vår nuvarande lägenhet utan att vi måste sälja den och köpa en ny. Är detta en förhandlingsfråga med bankerna? Någon som har synpunkter/erfarenhet kring detta generellt?

Tacksam för återkoppling!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det handlar nog mest om totala storleken på era lån i förhållande till era inkomster. Sen om underliggande värde består av en eller 2 lägenheter spelar nog inte så stor roll. Om inte annat kan ni ju isf äga en lägenhet var. Men då måste ju också varje persons inkomst klara bankens krav för lånet på den lägenheten.

Sen finns ju såklart andra saker att tänka på som att det kan vara svårt att hyra ut brf någon längre tid etc. men det var ju inte det ni frågade.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-18 klockan 17:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.