Utöka bolån eller ta av portfölj
Sök:

Utöka bolån eller ta av portfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sebastian

ställde för sedan frågan: Utöka bolån eller ta av portfölj

Hejsan,

Står inför en livsförändring och har hamnat i ett läge där jag skulle behöva få loss pengar för en renovering.
Har sparat i min globala barnportfölj i ett par år och har majoriteten av mitt kapital där. Har under ett par månader även börjat bygga upp en buffert (började i fel ända), denna är dock inte tillräckligt.

Står inför ett läge där jag antingen kan kontakta banken och utöka mitt bolån, eller sälja av delar av min globala barnportfölj, eller kanske en kombination där jag säljer av andra portföljer och sen lånar resten.

Vet inte vad som är bäst, helst vill jag inte röra portföljen men vill heller inte utöka mitt bolån, som är högt som det är, som jag även har amorterat undan en period.

Vad är mest ekonomiskt gynnsamt?

Vänligen
S

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ska tillägga att jag förmodligen ändå sälja av delar av min globala barnportfölj, även om jag skrapar ihop det lilla som finns i mina andra portföljer.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det beror helt på vad din portfölj innehåller och till vilken ränta du kan låna pengar – samt hur stor marginal du har i din vardagsekonomi.

Har du råd att utöka ditt bolån (amort + räntor) utan att sälja av portföljen?

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-18 klockan 20:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.