Utöka bolån för att investera efter covid?
Sök:

Utöka bolån för att investera efter covid?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kanna

ställde för sedan frågan: Utöka bolån för att investera efter covid?

Jag undrar om nu när börsen gått ner 30% är en bra tid att utöka bolånet för att få extra hävstång i uppgången som möjligen kommer att komma?

Ligger typ fullinvesterad och vill få ut något bra av denna nedgången och inte bara se mina värden sjunka, utan även få möjligheten att köpa in mig lite billigt i aktier som man ögat länge.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Kanna!

Inget jag vill råda någon att göra, belåna sig mer för aktieköp, visst det kan löna sig väldigt bra i slutändan men allt beror på hur din ekonomiska stabilitet ser ut i sin helhet.
Belåning, intäkter, utgifter, humankapital(som Jan brukar prata om) och livssituation.

Allt detta påverkar just hur du kan belåna vidare dig för investeringar, ta och fundera igenom detta och se hur du kan göra för att det ska fungera för dig!
Men visst, det skulle absolut kunna vara en lönsam affär vid dessa tillfällena!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hävstången går ju åt båda håll och då är det inte roligt att sitta med ett lån som du dessutom måste amortera på speciellt om räntorna går upp. Generellt skulle jag säga att låna pengar för att investera är behäftat med stor risk och inte att rekommendera.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-22 klockan 20:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂