Utöka bostadslån för att investera?
Sök:

Utöka bostadslån för att investera?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl

ställde för sedan frågan: Utöka bostadslån för att investera?

Vi är ett par som har ca. 5.000.000 egenkapital i bostaden, 1.500.000 i lån och stort månadssparande. Detta genom arv/förskott på arv. Är det förnuftigt att utöka bostadslånet med t.ex. 1.000.000 för att placera pengarna långsiktigt? Och isf när? Målet är att bygga en förmögenhet.

Jag vet att man inte kan förutse marknaden men om man sitter still i indexbåten vid ett framtida ras kanske man kan ge sig själv övertaget att låna och köpa stort till lägre pris förutsatt att ränteläget håller sig lågt?

Tacksam för tankar.

Grattis till avsnitt 100!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tack för gratulationen! :-)

Söndagens avsnitt (102) handlar om just det här temat. 👍

Hälsningar,
Jan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har ungefär lika mycket kapital i min bostad, men lite dyrare bostad så lite mer lån också. Ett tips från min sida när ni förhandlar lån är att säga att ni stoppar in lika mycket kapital som ni får låna i fonder. Brukar ge bra villkor! Annars erbjuder ju Nordnet billiga lån.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-21 klockan 21:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.