Utöka mitt innehav i min nybörjarportfölj eller köpa aktier i Investor och Svolder
Sök:

Utöka mitt innehav i min nybörjarportfölj eller köpa aktier i Investor och Svolder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ingrid

ställde för sedan frågan: Utöka mitt innehav i min nybörjarportfölj eller köpa aktier i Investor och Svolder

Jag har tidigare investerat 100000 i Nybörjarportföljen, lika mycket i Lysa, har  en gammal mixad aktiestock på 1, 4 miljon. Nu vill jag investera ett arv på 100000. Är tanken på Investor och Svolder olämplig i dessa orostider. Bättre att utöka Nybörjarportföljen? Eller annat förslag?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Ingrid!

Det är två helt olika saker, Nybörjarportföljen innehar 60% aktiefonder men om du köper två stycken investmentbolag för hela summan så får du en mycket högre risk, detta genom 100% aktieexponering plus att du får exponering mot färre bolag.

Att placera efter och följa en strategi man har byggt upp skulle jag säga är att föredra, inte göra så mycket spontanköp i olika tillgångar bara för att det låter bra.

Varför vill du investera i dessa två bolag istället för att investera i Nybörjarportföljen?
Hur lång är din tidshorisont på det sparandet?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-05 klockan 14:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.