Utökat sparande..
Sök:

Utökat sparande..

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robert Strömbäck

Den här artikeln publicerades 2017-08-03 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Utökat sparande..

Hej. Jag har nu kommit en bit på vägen med min portfölj där jag idag stoppar undan 5000 kr och som ser ut som följer:

  • SPP aktiefond global  20%
  • Länsförsäkringar Global Indexnära  20%
  • Spilltan räntefond sverige 5%
  • SPP Obligationsfond  5%
  • AMF Aktiefond Europa  8,3%
  • Längsförsäkringar tillväxtmarknad indexnära  8,3%
  • Spilltan aktiefond investmentbolag  8,3%
  • Didner och gerge aktiefond  8,3%
  • Aktiespararna direkatavkastning  8,3%
  • Swedbank Robur Acess Asien  8,3%

Jag har alltså 40 procent i billiga globalfonder, 10 procent i ränta, 25% i sverigefonder och resterande 25 procent i tillväxtmarknader, Europa och Asien.

Jag tänker nu öka sparande med ytterligare en tusenlapp och undrar hur jag bäst ska placera dessa pengar. Ska jag utöka befintliga fonder i portföljen eller ska jag satsa pengar på någon del av marknaden som jag glömt bort som t.ex. region, råvaror, branch mm… ?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Du skulle antingen kunna göra som du säger, utöka mer sparande i de fonder du har eller ta in t.ex. råvaror som guld eller liknande i portföljen. Pacific Precious A är ett exempel, exponering mot ädelmetaller och svensk fond.

Jag hade snarare funderat på att ha färre fonder än du har nu? Europafond är rätt onödigt eftersom det redan är mycket Europa i globalfonder.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-03 klockan 23:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.