Utskriven medborgare
Sök:

Utskriven medborgare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peyman

ställde för sedan frågan: Utskriven medborgare

Hej,

Har frågor kring någon som är utskriven men vill ändå fortsätta och kunna köpa aktier/fonder i Sverige, vad är bästa alternativet då min egen bank har redan sagt att de inte kan hjälpa mig?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vad är det för bank? Klart du kan fortsätta. Två saker dock

1. Du kan inte ha ISK. Om du har det omvandlas det till normal depo.

2. Medela banken att du är utskriven och även ditt utländska skattenummer.  De drar då ingen skatt. Det finns ett system där Skatteverket  meddelar ditt bostadslands skatteverk vilka finansiella tillgångar du har. Du måste dock själv deklarera alla kapitalinkomster i det landet. Det kallas CRS:

http://skatteverket.se/crs

Själv har jag Nordnet, men också ett par fonder i Swedbank som jag sålde av förra året.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för ditt svar. Ska följa upp igen då det verkade konstigt och höra det. Banken är Swedbank.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Peye

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-05 klockan 18:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂