Uttag av fondsparande
Sök:

Uttag av fondsparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Britta Andersson

ställde för sedan frågan: Uttag av fondsparande

Hej!

Jag undrar hur ni som har sparat i några år gör när ni vill ta ut och använda erat fondsparande på bästa sätt?

Man får ju alltid kvarskatt när man tar ut en del av kapitalet.

Jag sparar fortfarande men om ca två år kommer jag börja göra uttag och skulle vilja ha tips, tar ni ut så att det täcker beskattningen?

Har nån några bra tips är jag tacksam!!

Mvh Britta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Britta!

Vad menar du med kvarskatt?
Har du en aktie och fonddepå där du blir beskattad på 30% av vinsten?

Enklast isåfall är att lägg undan 30% av den du har gjort vinst på uttaget till ett sparkonto, när väl deklarationen kommer så har du pengarna liggandes där.

Hoppas det besvarade din fråga!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-08 klockan 18:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.