Uttag från mellanriskhinken
Sök:

Uttag från mellanriskhinken

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pernilla

ställde för sedan frågan: Uttag från mellanriskhinken

Hej,

Om man behöver ta ut pengar från en hink, tex mellanriskhink för att fylla på bufferten. Hur ska man tänka? Ska man ta ut lite från alla innehav eller ta ut från räntefonderna eller från de aktiefonder som gått bäst eller sämst? Ja ni förstår, hur tänker man?

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Beror på hur stor andel du ska ta ut. Du vill undvika att förändra risken allt för mycket, så fördelningen efter uttaget är det som styr. 5-10% fel balans spelar inte så stor roll, då kan du bbara ta ut ur valfri fond och vänta tills det ändå är dags för ombalansering.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-30 klockan 14:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.