Uttag
Sök:

Uttag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik L

ställde för sedan frågan: Uttag

Hej.

Mitt mål är att kunna bli ekonomisk oberoende (avkastning minst 300 000kr/år).

Det är lång tid kvar. Men funderar ändå på frågan.

När tar man ut pengarna? Ska man göra det en gång per år och självdisponera pengarna under 12 mån, eller ska man ta ut en del varje månad?

Tack.

Det finns 5 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Här är länk till Jans inlägg om uttagsstrategier: https://rikatillsammans.se/uttagsstrategier/

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svaret. Då jag följer rika tillsammans slaviskt så har jag givetvis hört detta. Dock har jag inge minne av att han pratar om ”när” utan snarare att hur mycket per år. Rätta mig gärna om jag har fel :)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Erik L

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tror Claes Hemberg har rekommenderat att man både köper in och ut sig från marknaden utspritt över tid. Men det är nog en smaksak.

Köpa ut sig från marknaden över tid bygger ju på antagandet att jag kommer kunna sälja dyrare imorgon, därför väntar jag med en viss del.

Tror jag däremot att kursen ska gå ner imorgon ja då är det nog bättre att sälja rubbet idag.

Samma sak när man ska in. Kommer jag in billigare imorgon, ja då väntar jag.

Men det går som sagt aldrig att veta säkert 😁

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag tänker mig uttagsprocessen som ett omvänt månadssparande kort och gott. Jag grundar det på tanken om att vi inte kan förutsäga framtiden och att det är bättre att hålla sig till ett mönster än att försöka anpassa det efter marknaden.

Så har jag, just nu, tänkt att göra om jag kommer ta ut pengar.

/Indexpatronen

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för svaren :)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Du kan ju titta på/läsa blogginlägget som Jan skrev om uttagsstrategier för ett tag sedan, där går han igenom det hela mycket grundligt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-12 klockan 20:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.