Vad är bäst?
Sök:

Vad är bäst?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kicki

ställde för sedan frågan: Vad är bäst?

Ska man välja ett fondkonto eller ISK? Vad är bäst? Inga krångliga svar tack :)

Ska säga att jag ämnar månadsspara på lite längre sikt

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

ISK är bäst idag då du slipper betala hög skatt. Du betalar dock fortfarande en skatt baserad på statslåneräntan och efter uträkningen blir den lite mindre än 0,5% för i år. Gäller även insättningar och inte enbart vinst från fonder osv. Dock gäller det också att våra politiker är gärna är där och petar på skattenivån och höjer den emellanåt.

Och nackdelen är också att du måste betala denna skatt även om dina portföljer går minus. I det mycket långa loppet är det därför osäkert om det är en bra lösning…

Men idag och för några år framöver (om statslåneräntan fortfarande är låg) är det fördelaktigt med ISK.

Fondkonto/depå – där skattar du 30% för all vinst.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-10 klockan 11:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.