Vad är Catella Hedgefond A ?
Sök:

Vad är Catella Hedgefond A ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mark

ställde för sedan frågan: Vad är Catella Hedgefond A ?

Hej Jag har fråga gällande Catella Hedgefond A.

Vad är det för fond och hur reagerar den på konjunktur vid upp eller nedgång.

Är den fonden värd att ha, det står att det är riskklass 3, avgift 1 % samt kan ha resultatbaserad avgift på 20 procent.

Jag blir inte klok på vad det är för fond helt enkelt och hur man ser på den samt i vilket konjunkturläge den passar i.

Det finns 1 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Det är ju en hedgefond med låg risk så tanken är att den ska ge en positiv avkastning om några procent per år oavsett konjunktur.

Den typen av fond har man för att sänka risken i portföljen, problemet är bara att det där med positiv avkastning oavsett konjunktur sällan brukar fungera särskilt bra i praktiken.

När börsen backade cirka -15% under förra hösten backade den här fonden också, visserligen bara -2,66% men idén med fonden är ju att den ska alltid ska ge positiv avkastning.

En hedgefond som istället gick +0,72% under samma period är Atlant Opportunity. Det betyder förstås inte att samma mönster kommer upprepa sig vid nästa nedgång…

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-29 klockan 21:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.