Vad är det för skillnad på en aktie som finns att köpa i USA och EU?
Sök:

Vad är det för skillnad på en aktie som finns att köpa i USA och EU?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av John

ställde för sedan frågan: Vad är det för skillnad på en aktie som finns att köpa i USA och EU?

Hej Jan,

jag har tänkt att investera lite pengar som jag har i min ”lekhink” i aktier.

Dock har jag stött på företag som finns både att köpa aktier i US dollar och Euro.

Vad är skillnaden? Är det bara valutan som är skillnaden eller är dessa företag uppdelade mellan marknader?

Hur ska man tänka när det är uppdelat i olika valutor?

 

tack för en väldigt bra podd.

 

Mvh John

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Stora bolag kan vara noterade på flera börser. Exempel på detta är Autoliv och Ericsson.Båda är noterade både i Sverige och USA.

Detta är samma bolag på de olika handelsplatserna, men de handlas i olika valuta. Jag skulle personligen aldrig köpa aktier i utländsk valuta om det finns ett svenskt alternativ. Enskilda aktieinnehav har alltid en risk. Det finns då ingen anledning att späda på denna genom en valutarisk.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-01 klockan 20:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.