Vad är en Mutual fund?
Sök:

Vad är en Mutual fund?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ahmed

ställde för sedan frågan: Vad är en Mutual fund?

Hej,

Är en Mutual Fund samma sak som en aktivt förvaltad fond eller vad är skillnaden?

Mvh

Ahmed

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

”Mutual Fund” betyder andelsfond. När du köper en fond köper du andelar i fonden, därav namnet. Den kan vara i princip vilken fond som helst, en ränte-, aktie-, eller blandfond, en indexfond eller en aktivt förvaltad. En fond, helt enkelt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Men man kan också hitta rubriker typ ”Index Fund vs Mutual Fund”, och i det sammanhanget betyder Mutual Fund en aktivt förvaltad aktiefond.

    2+
    Gravatar ikon för användaren
    Tale

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-27 klockan 21:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.