Vad är VIX-index, och är det ett rimligt sparande?
Sök:

Vad är VIX-index, och är det ett rimligt sparande?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Philip

ställde för sedan frågan: Vad är VIX-index, och är det ett rimligt sparande?

jag har en kollega på jobbet som nämnde att hans sparstrategi involverade VIX-idexet, där han mer eller mindre spelar mot s&p500 indexet. När s&p500 går bra, går vix ner, och viseversa. Motsatsen till indexfonder mer eller mindre.Av det förstod av vår konversation menade min kollega att vix-index aldrig har gått lägre än 9, så han köper vid 15 och säljer vid 20, vilket ger honom en avkastning på 100%. Fick dock intrycket av det hela var för bra för att vara sant, samt att min kollega inte riktigt hade koll på det hela.Vad är vix-indexet, och är det en rimlig form av sparande? Är det det här som filmen The Big Short handlade om? Mvh Philip

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Enligt Wikipedia är vix ett mått på förväntad volatilitet i S&P500 (upp ELLER ned). Frågan är vad det är han köper och söljer egentligen. Någon produkt baserad på vix eller bara vanliga S&P500-fonder?

 

Although the VIX is often called the ”fear index”, a high VIX is not necessarily bearish for stocks. Instead, the VIX is a measure of market perceived volatility in either direction, including to the upside.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar!
  Det är en produkt baserat på vix. Går vix upp kan han sälja för mer, går vix ner kan han sälja för mindre.

  Mvh Philip

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Philip

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-31 klockan 16:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.