Vad blir börs-domen på det kommande USA-valet?
Sök:

Vad blir börs-domen på det kommande USA-valet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fattig Lapp

ställde för sedan frågan: Vad blir börs-domen på det kommande USA-valet?

Sitter här och klurar… Börsen verkar stabiliserat sig något efter raset i vår, samtidigt verkar pandemin få ny fart i Europa och USA går till val i November.

Självklart sitter man, precis som de flesta andra här, med ca 50% av portföljen i USA… frågan man ställer är såklart, hur kommer det kommande valet samt dess resultat påverka börsen?

Man ska inte tajma marknaden, vilket på pappret är väldigt enkelt – RÖR INTE DINA PENGAR.

Samtidigt sitter man här och funderar… kris på kris på kris, ras på ras på ras. Har börsens gågna tid börjat blekna? Är den negativa trenden ett mer vanligt förekommande för oss ’småsparare’? Är tiden inne att försöka leta sig till andra alternativa investeringar?

/Den filosoferande fattiglappen

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Var är ”kris på kris på kris, ras på ras på ras” som du nämner? Vi hade en pandemi där börsen återhämtade sig historiskt snabbt. Förutom det har vi haft bull-börs längre än någonsin.

Demokraterna gillar att göra det bättre för majoriteten av folket, vilket är bra i detta fall eftersom så många amerikaner är utan jobb och pengar efter långa lockdownen.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det finns en del indikationer på att Trump inte kommer acceptera valresultatet om han förlorar, om så händer så tror jag att börsen kommer att rasa under tiden förvirring uppstår. Följs det av upplopp och diverse oroligheter så frågan om inte fler tillgångsslag rasar. Kommer dollarn då vara valutan där pengar parkeras i kristider, kommer långa US Treasury bonds stiga som vid kristider eller kollapsa då krisen är själva USA och dess stabilitet ?

Normalt sätt hade jag bedömt det som paranoia, men tyvärr tror jag det är ett möjligt scenario av flera andra.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Att Trump kommer twittra ”FRAAUD” resten av livet betyder inte att hela USA går ut i riot-mode. Plus att det tenderar att vara unga vänstern som gör våldsamma upplopp.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 2. Vit pil

  Jag säger inte att de kommer att hända, samtidigt som jag tror att betydligt fler faktorer måste spela in för att det (eller något) ska hända, som tex. hur resten av hans administration, hans lojale justitieminister, hans republikanska kollegor etc. agerar och hur nära valresultateten är varandra. Kommer valet avgöras i någon domstol om han vägrar lämna och hans partikamrater stödjer hans argument?

  Vem säger att det inte just är ”unga vänstern” som gör våldsamt upplopp först? Vad kan det sedan trigga igång om Trumplojala ska hjälpa till att städa upp på gatorna.

  Jag menar inte att detta scenario har en hög sannolikhet, men för mig är oddsen inte så obetydliga den här gången jämfört med under valet mellan Bush och Al Gore. Ett helt annat USA nu, extremt polariserat, stora klyftor och lite förståelse för varandra. Vad som är rätt eller fel, sant eller falskt, kan man välja själv i dagens USA och få halva befolkningen med sig.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Richard
 3. Vit pil

  Det talades om valets påverkan på börsen, radio:

  https://sverigesradio.se/avsnitt/1558158

  Om jag minns det rätt (jag har inga djupa kunskaper!), så har den s.k. marknaden ingen preferens för vem det blir: Trump vill sänka skatter/avveckla miljöskydd, vilket rent krasst uppskattas av vinstmaximerande kapitalister. Biden är å andra sidan mer förutsägbar och startar inte handelskrig med tweets.
  Däremot är det så som sägs ovan: Marknaden gillar inte osäkerhet, och ökad osäkerheten fram valdagen, torde påverka börsen negativt. Men att börsen sen stabiliseras när väl nån är vald?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Carl

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om du behöver pengarna inom 5-10 år bör de inte vara på börsen. Kortsiktiga nedgångar brukar vara bra köpläge för den långsiktiga

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-24 klockan 18:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.