Vad finns innan bufferthinken?
Sök:

Vad finns innan bufferthinken?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Glenn

ställde för sedan frågan: Vad finns innan bufferthinken?

Hej,

Kikade på videon (133:an) om de fyra hinkarna och funderar på hur det ser ut innan bufferthinken. Finns det något innan den hinken, eller är det mitt lönekonto kombinerat med något sparkonto med lite ränta?

Frågan är egentligen, betalar jag maten och elräkningen med pengarna i bufferthinken?

Våra totala utgifter på ett år är ca 540000. Blir vi båda uppsagda i morgon kommer vi under 2020 dra in ca 520000 via lön under uppsägning, inkomstförsäkring och a-kassa. Det saknas alltså 20000 kronor. Men vi kan ju inte dra runt en månad på de pengarna, så rimligen bör det finnas en förhink för ”daglig konsumtion”. Eller det är typ senaste månadens lön vi ska konsumera för och lägga överskottet, i vårt fall ca 15-20k per månad, i hinkarna?

Det blir lite förvirrande när texten på bloggen som följer med avsnittet säger ”Storleken på den här hinken ska vara 12 månaders utgifter minus alla garanterade inkomster under året” och i stycket efteråt står det ”Bufferthinken bör innehålla alla stora utgifter de kommande 0 – 36 månaderna ”. Är det 12 eller 36 månader som avses? Eller det är dagliga kostnader (typ mat, bensin, kläder och räkningar) under 12 månader + eventuella planerade semestrar, renoveringar och bilbyte kommande 3 år som avses?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Frågan är egentligen, betalar jag maten och elräkningen med pengarna i bufferthinken?

Ja, exakt. 👍

Jag ska försöka förtydliga det i avsnittet. Tack för feedbacken.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-30 klockan 13:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.