Vad gäller för isk kf
Sök:

Vad gäller för isk kf

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Harry

ställde för sedan frågan: Vad gäller för isk kf

Hej, och tack för en mycket bra inspirerande sida!

Ska komma igång med pensionsparande och funderar på om jag ska välja KF eller ISK.

Har läst att om det är mer utländska innehav så är KF mer fördelaktigt än ISK när det gäller källskatten, gäller detta bara aktier eller även fonder tex globala indexfonder?

Om jag förstått rätt är de annars likvärdiga ur skattesynpunkt?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Harry!

Det skulle jag säga är den största skillnaden mellan dessa kontoformer, skattemässigt är dom väldigt lika.
Att nämna är väl att du inte står som ägare på aktierna om dom ligger i en KF, på ett ISK står du direkt som ägare.

Källskatten gäller endast på utdelning från aktier, så inte i en fond.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-30 klockan 08:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂