Vad gör man med en skuld som bara växer?
Sök:

Vad gör man med en skuld som bara växer?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Allan Karlsson

ställde för sedan frågan: Vad gör man med en skuld som bara växer?

Hej!
Min skuld är från 1996 och varje år sedan dess har Lindorff skickat mig inbetalningar på skulden. Och har kontaktat Kronofogden åtskilliga gånger, dom har försökt att ta utmätning på min in komst men den har varit för liten. Jag fick sjukpension 1999 och då sjönk inkomsten rejält 2002 fick jag förtidspension och för två år sedan fick jag ålderspension. Jag ansökte om skuldsanering 1998 men fick till svar att min skuld var för liten, den var då på 22000:- och den kom till efter en försäljning 1997 på ett hus som hade mögelskada och det blev sanerat under denna tid. Jag blev lurad på detta hus jag har inte själv satt mig i denna skuld. Och i dag fick jag nästa inkassokrav på 15000:- från Lowell som tidigare var Lindorff. Jag är reumatiker har varit det sen 1998 jag har påpekat detta för dom skrivit att med min lilla pension ska två vuxna leva på, min fru har ingen inkomst så vi måste leva på det som blir över när alla räkningar är betalda. Jag får svar från dem vi kommer att fortsätta att skicka brev till dig. Hur får jag dom att sluta skicka dessa brev? Det tar hårt på mitt psyke att få dessa jag är i dag 66 år och var 44 år när detta hände, det räckte inte till allt efter försäljning det fattades 22000:- och Swedbank skickade detta till inkasso. Vi levde då tre stycken på min inkomst jag har en son som är född 1993 min fru utan inkomst och jag. Jag undrar hur kan man göra så här i Sverige med en sjuk person jag behöver lugn och ro och inte detta.
Jag har inga fler skulder bara denna. Så min fråga är hur får man slut på denna förföljelse?
Med vänliga hälsningar: Allan Karlsson

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ring till kommunens växel och fråga om de erbjuder budgetrådgivning till privatpersoner. Boka i så fall ett möte med dem. Se till att både du och din fru är med på mötet eftersom det är er gemensamma situation det handlar om.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-01 klockan 11:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂