Vad göra med fonderna vid en orolig världsmarknad?
Sök:

Vad göra med fonderna vid en orolig världsmarknad?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Michael

Den här artikeln publicerades 2017-08-16 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Vad göra med fonderna vid en orolig världsmarknad?

Hej.

Efter att sett börsen gå stadigt neråt ett par månader så har vi nu följande läge: Putin vill gärna visa musklerna, Trump gör sig osams med allt och alla, Iran visar intresse för att bryta uppgörelser och fortsätta utveckla kärnvapenprogram, Nordkorea har eventuellt kärnvapen kapacitet mha ryska robotdelar och börjar bli ännu aggressivare i sin retorik.

Sammantaget känns det som att det kommer fortsätta vara oroligt under överskådlig framtid vilket gör att börsen troligen inte kommer återhämta sig, eller kanske fortsätta neråt.

Vad är bäst att göra i det här läget, byta till räntefonder, göra ingenting , eller hur tänker ni andra just nu?

mvh

Michael

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det beror på hur lång sparhorisont du har. Ska du ha dina pengar tillbaka inom ett par /några år ska du ha det mesta i räntefonder anser jag. Sparar du mycket länge -> +20 år, är börsen ett givet val trots Trump och Kim.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-16 klockan 14:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.