Vad göra med hög kassa i eget aktiebolag
Sök:

Vad göra med hög kassa i eget aktiebolag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lotta

ställde för sedan frågan: Vad göra med hög kassa i eget aktiebolag

Hej,

jag funderar på hur ni andra som sitter med egna aktiebolag där ni har byggt upp en kassa väljer att göra med dessa pengar. Jag tar ut lön till brytpunkten för statlig inkomstskatt samt utdelning men bygger över tid en högre kassa i bolaget som nu bara ligger på ett bankkonto med nollränta. Funderar nu på att skriva in i bolagsordningen att företaget ska få hantera värdepapper och gå in på börsen med en kapitalförsäkring men vill gärna höra hur ni andra tänker för era bolag i liknande situation?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har det absolut så. I bolagsordningen har jag skrivit in:

Bolaget ska även äga och förvalta värdepapper och fast egendom, liksom annan härmed förenlig verksamhet.

Det öppnar upp för möjligheter att mer eller mindre göra samma sak i företaget som privat. Ett tips från min jurist var dock att separera det i två bolag – dotterbolag som har verksamheten (förmodligen ditt nuvarande) och sedan ett moderföretag som bara förvaltar pengar.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Vad blir det för fördelar med det? Dotter o moderföretag.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Maria Andersson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-09 klockan 08:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.