Vad göra med IPS?
Sök:

Vad göra med IPS?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias

ställde för sedan frågan: Vad göra med IPS?

Har en IPS på drygt 32000, förstått att man kan ta ut pengarna i förtid.För och nackdelar?Är det bättre att ta ut och sätta in på isk? Allt mitt sparande är långsiktigt.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Är det en fondförsäkring där du kan placera om dyra fonder till billiga indexfonder, så kanske  det bästa är att ligga kvar. Är det en tradionell försäkring hade jag nog plockat ut

Ligger du över brytpunkten för statlig skatt kostar det dig dryga 50 procent i skatt, annars cirka 30 procent. Skatt kommer du aldrig undan, eftersom du fick skatteavdrag är du satte in pengarna. Är du nära pension, där du efter pension kommer att ligga under brytpunkten, bör du kanske avvakta och sedan lyfta dem så snabbt som möjligt.

Som synes inget självklart svar på din fråga.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-18 klockan 10:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.