Vad göra med överskottet?
Sök:

Vad göra med överskottet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David

Den här artikeln publicerades 2017-08-15 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Vad göra med överskottet?

Hej!

Tack för en väldigt intressant blogg! Jag hittade den för en vecka sen och har hunnit med att läsa igenom en del. Några frågor som dykt upp gällande vad som är bäst att göra med sina ”överblivna” pengar.

I nuläget har jag och min sambo byggt hus och har lån på 4,25 milj på huset och ca 200k studielån utöver det. Huset är värderat till ca 6,7milj. Våra inkomster ligger på ca 60k / mån efter skatt. Alla pengar vi tidigare sparat har gått in i nya huset så i nuläget finns ingen buffert. Vi har olika sparkonton där vi sätter undan pengar varje månad, ett semesterkonto, ett bilkonto, ett huskonto (underhåll och nybyggnad), pensionsspar samt spar till barnen. Vi amorterar även 1% av lånet. Jag har även tankar på att starta en så kallad pengamaskin men efter att ha läst lite på din blogg så skall jag i nuläget strypa alla andra spar tills buffertsparet är uppe och sen gå på att amortera mer. Har jag förstått dina rekommendationer rätt?

 

Tack

 

Mvh David

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Hoppas detta inlägg kan hjälpa till att reda ut frågetecken, hur Jan tänker kring buffert m.m.

Fyra-hinkar-strategin: få rätt balans i sparandet

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-15 klockan 13:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.