Vad göra med överskottet? • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Vad göra med överskottet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David

David ställde följande fråga för 10 månader sedan:

Hej!

Tack för en väldigt intressant blogg! Jag hittade den för en vecka sen och har hunnit med att läsa igenom en del. Några frågor som dykt upp gällande vad som är bäst att göra med sina ”överblivna” pengar.

I nuläget har jag och min sambo byggt hus och har lån på 4,25 milj på huset och ca 200k studielån utöver det. Huset är värderat till ca 6,7milj. Våra inkomster ligger på ca 60k / mån efter skatt. Alla pengar vi tidigare sparat har gått in i nya huset så i nuläget finns ingen buffert. Vi har olika sparkonton där vi sätter undan pengar varje månad, ett semesterkonto, ett bilkonto, ett huskonto (underhåll och nybyggnad), pensionsspar samt spar till barnen. Vi amorterar även 1% av lånet. Jag har även tankar på att starta en så kallad pengamaskin men efter att ha läst lite på din blogg så skall jag i nuläget strypa alla andra spar tills buffertsparet är uppe och sen gå på att amortera mer. Har jag förstått dina rekommendationer rätt?

 

Tack

 

Mvh David

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]