Vad göra om man sitter med Nordea Stragega fonder nu i krisen?
Sök:

Vad göra om man sitter med Nordea Stragega fonder nu i krisen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Eva Jansson

ställde för sedan frågan: Vad göra om man sitter med Nordea Stragega fonder nu i krisen?

Hej, jag har sparat i Nordea Stratega 30 + 50 under ca 10 år. Om jag  nu vill byta till en indexfond, är det ok att göra det nu eller skall man sitta still och göra det när marknaden lugnat sig?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om ditt kapital är stort kan det vara klokt att flytta det i etapper.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Eva!

Antar att det då inte ligger i ett ISK?
Isåfall så hade jag flyttat det till ett ISK i samband med byte av fond, men Jan har gjort en kalkylator där du kan räkna ut om det är värt en flytt om man räknar emot din sparhorisont.

När du väl flyttar pengarna så hade jag gjort som Adam skrev ovan, att flytta det i etapper, ta 1/5 i taget och flytta över så du inte ligger utanför med hela beloppet under flytten.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-11 klockan 17:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.