Vad hade ni gjort????
Sök:

Vad hade ni gjort????

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ali Farmandeh

ställde för sedan frågan: Vad hade ni gjort????

Jag är 22 år. Jag har sparat 430 000 kr från arbete under de senaste 2 åren.
Är det ett bra tillfälle att investera nu med tanke på corona’s effekt marknaden etc?

Vad hade ni gjort?

 

Tacksam för specifika svar.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Ali!

Det är alltid en bra tidpunkt att börja spara enligt mig!

Men visst, just nu är det troligtvis ett ännu bättre läge att investera på börsen.
Börsen kan absolut försätta ned en bit till, men kan lika gärna vända upp nu.
Skulle därför rekommendera att du kanske kör på ett ”veckospar” nu för att pytsa in pengarna under en liten längre tid för att få ett genomsnitt på dom kommande månaders kurser.

Kolla gärna in ”Fyra-Hinkar-Strategin” för att se hur du kan strukturera upp ditt sparande för framtiden!

Lycka till!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Bra sparat!

Jag hade nog inte gått in all-in för den mentala orons skull utan delat upp det i t ex 4-5 insättningar. Som nämnts i tråden vet vi inte om botten är nådd (troligtvis kommer den gå ner ännu mer pg a den stora risken för långvarig recenssion) men man måste inte försöka köpa när det är absolut billigast. Du kommer däremot att köpa när priserna är låga och det är inte illa det heller? Sen ska man alltid tänka att börsras kommer att inträffa kanske var tionde år så även om du lyckas pricka hyfsat rätt denna gång betyder det inte att du lyckas pricka rätt nästa gång. Att tajma marknaden är skitsvårt. Inte minst när börsernas kurser kan ändras drastiskt inom loppet av några timmar – och du kan ju bara handla med fonder en gång per dag vid en given tidpunkt. Säg att du försöker köpa billigt kl 09:00 när du ser att börsen dippat 5% och när stopptiden för fonderna passerat kl 13:00 kanske en rekyl skedde precis efteråt och går upp 9% osv. Det bästa är alltså att inte försöka pricka rätt utan bestäm dig för att gå in med pengarna stötvis och nöja dig med att du trots allt lyckats köpa ganska billigt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-30 klockan 00:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.