Vad händer med en KF när den överlåts?
Sök:

Vad händer med en KF när den överlåts?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Avanza, Nordnet, Degiro eller Nordea?

ställde för sedan frågan: Vad händer med en KF när den överlåts?

Tänkte börja spara till grabben i en KF där han är förmånstagare. Låt säga att han får ta del av pengarna när han är 25bast. Vad händer med aktierna i KF:en den dagen det blir aktuellt? Säljs de per automatik och blir likvida medel eller är de befintliga? Har ngt svagt minne att jag löst någonstans att aktierna säljs när en KF överlåts. Någon med personlig erfarenhet?

Har även förstått det som att det finns fyra vettiga aktörer med lågt courtage att välja på om man ska börja spara i KF: Nordnet, Avanza, Nordea och Degiro. Vilken bank rekommenderar ni och varför?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kan bara svara på sista frågan, kör med Avanza då jag tycker att deras sida är användarvänligast, hade Nordnet förr också!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-29 klockan 21:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.