Vad händer med utdelningen när en aktie ingår i en fond?
Sök:

Vad händer med utdelningen när en aktie ingår i en fond?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av S

ställde för sedan frågan: Vad händer med utdelningen när en aktie ingår i en fond?

Hej! Jag äger bla Spiltan aktiefond investmentbolag. Där ingår ju aktier som har utdelning. Vad händer med denna utdelningen? Får jag den trots att jag inte äger aktien för sig?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Den återinvesteras direkt i fonden.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Pengarna stannar inom fonden och fondförvaltaren bestämmer hur de ska investeras. I en indexfond kommer pengarna normalt återinvesteras i samma aktier.

Eftersom utdelningen aldrig lämnar fonden så är det ”dina” pengar hela tiden. Den räknas in i värdet på dina fondandelar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-09 klockan 09:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.