Vad händer när alla Bitcoins är mineade?
Sök:

Vad händer när alla Bitcoins är mineade?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jacob A

ställde för sedan frågan: Vad händer när alla Bitcoins är mineade?

Jag skrev en kommentar till onsdagens avsnitt, men jag vet inte riktigt hur aktiv kommentarsfältet är där så här sent efter publicering så jag skriver här också.

I den generella debatten kring att investera i Bitcoin eller inte så saknar jag en ganska viktig aspekt. Jan och Caroline har varit inne på det både i onsdagens avsnitt och i avsnitt #25 att det är problematiskt att transaktioner tar lång tid att verifiera och att mängden bitcoins är ändlig, men de kopplar inte ihop problematikerna. Att verifiera transaktioner är det man kallar för ”mining” och för mining får man då och då en belöning i form av en Bitcoin. Men i takt med att mängden Bitcoins som inte är mineade ännu minskar så minskar också den procentuella chansen för att mining ska ge utdelning i form av Bitcoins. Det ekonomiska incitamentet till att minea minskar och transaktionerna tar ännu längre tid eftersom mängden beräkningskraft i nätverket sjunker. Tillslut när alla Bitcoins är mineade och det ekonomiska incitamentet till mining sjunkit till 0, vad finns det då för värde i en digital valuta som inte kan byta händer?

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-26 klockan 11:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.