Vad händer om dollarn rasar?
Sök:

Vad händer om dollarn rasar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tim

ställde för sedan frågan: Vad händer om dollarn rasar?

Vad händer om dollarn rasar? Jag investerar väldigt mycket nu och minst 35% är i just USA aktier, alltså dollar. Förlorar jag/vi massor av värde på fonder och aktier då? Eller är det bara dyrare att köpa nu? Men påverkar inte vår utveckling om dollarn rasar?

Är lite orolig med tanke på hur svag kronan är och hur stark dollarn är nu. Är det smartare att köpa tex XACT högutdelande nu istället för USA aktier?

Behöver en förklaring tack 😊

MVH Tim

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Värdet i ditt konto minskar om dollarn blir svagare om allt annat är lika. I alla fall de bra fonder som finns exponeras mot valutan. En stor del av avkastningen i vissa (eller minskning av förlust) fonder har varit för att dollarn har blivit stark mot kronan. 1 USD är 10.31 SEK i nuläget.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Okej, tack för svaret! Därfor borde det vara smartare eller säkrare? att köpa mer svenskt just nu? Tänker att månadsparandet får rulla på som vanligt! Men likvider som köps in extra bör köpas mer i sverige just nu då?

  VH Tim

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Tim
 2. Vit pil

  Historiskt har dollarn varit den bästa valutan att äga under kriser så känns inte jättesmart att överge den nu. Dessutom är valutaspekulation svårare än att försöka förutse hur marknaden kommer röra sig.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Havde

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-23 klockan 12:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.