Vad innebär priset bredvid namnet på aktien?
Sök:

Vad innebär priset bredvid namnet på aktien?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karl von Wowern

ställde för sedan frågan: Vad innebär priset bredvid namnet på aktien?

Hej. Om det t.ex. står Astra Zeneca 1017,60, betyder det att varje aktie är värd så mycket just nu? Och i så fall betyder det att det är det lägsta beloppet jag kan köpa för per aktie. Kan jag köpa under/över det i så fall, och vad innebär det för mig?

Mvh Karl

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är priset för en aktie. Du väljer själv vad du vill köpa/sälja för. Sen är det upp till andra att acceptera den värderingen.

Lägger du ett högre pris kommer köpet gå igenom snabbare men du betalar lite mer. Lägger du ett lägre pris får du se och vänta om du hittar någon som vill sälja för det priset.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-29 klockan 11:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.