Vad innebär risk?
Sök:

Vad innebär risk?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Vad innebär risk?

Hej!

Tack för en väldigt bra podd/blogg. Tycker ni sätter ord på mycket som jag gått och funderat på men inte själv kunnat formulera. Framför allt tänket kring att optimera risk och avkastning.

Min fråga är: I Nybörjarportföljen så har ni 40/60, dvs 40 i räntor men du bedömer den till risk 4 av 7. Tittar jag på Morningstar så har LF Global Index 5 i risk. Vad är det egentligen för risk man menar i båda fallen? Är det risken att tappa 50 % av sparandet, förlora pengarna helt?

Det är mkt möjligt att det finns i någon podd men jag har inte lyckats hitta det.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Martin!

Här har du en artikel på placera där dom förklarar hur risken mäts!

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2018/11/19/sa-mats-risken-i-dina-fonder.html

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-07 klockan 10:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.