Vad istället för Swedbank Robur Kapitalinvest?
Sök:

Vad istället för Swedbank Robur Kapitalinvest?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Olsson

ställde för sedan frågan: Vad istället för Swedbank Robur Kapitalinvest?

Hej!

 

Mina föräldrar sparade i Swedbank Robur Kapitalinvest (depå) åt mig under min uppväxt, och som jag förstått det efter att ha läst här så är det inte någon direkt bra fond. Jag har nu tänkt att jag ska sälja och placera om på ett ISK. Men vad är vettigast just nu, Mars 2019? Ska man placera allt i en billig globalfond som det tipsas om tidigare, eller ska man försöka att sprida lite mer? Det handlar om ca 190 000:- (hälften är vinst) och jag kommer förmodligen inte behöva pengarna de närmsta 10 åren då jag redan äger mitt boende och inte kommer behöva pengar till t ex handpenning.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag tycker du ska läsa/lyssna om ”Fyra-Hinkar-Strategin” som jag pratar om i den länkade artikeln.

Den kommer förklara hur du kan tänka angående sparhorisonter och risker i portföljer.

Efter det kan du läsa ”Globala Barnportföljen” och ”Nybörjarportföljen”, efter detta kommer du kunna göra dina egna fondportföljer och veta av riskerna.

Återkom gärna sen om du har några frågor!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-04 klockan 19:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.