Vad säger ni om Nordnets nya fastighetsräntefond?
Sök:

Vad säger ni om Nordnets nya fastighetsräntefond?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av T

ställde för sedan frågan: Vad säger ni om Nordnets nya fastighetsräntefond?

Hej,

Bu eller bä?

Kan det vara ett bra komplement till räntedelen i portföljerna istället för nollräntor?

Vad ser ni för risker?

Jag är så dålig på att granska prospekt men någon annan kanske kan sätta sig in i detta och återkoppla?

 

 

 

Mailet från Nordnet:

Söker du en högavkastande räntefond?

I dagens börsläge letar många efter alternativa tillgångsslag som komplement till aktie- eller fondinvesteringar. Fastighetsräntefonden är en ny svensk investeringsfond med en unik exponering mot säkerställda fastighetskrediter. Fonden investerar löpande via Tessins plattform med målsättningen att ge en avkastning om 6–8 procent per år efter avgifter.

Fastighetsräntefondens investeringsfilosofi är att tillhandahålla finansiering på en marknad där de traditionella bankerna i större utsträckning gör åtstramningar. Kapitalet som placeras i fonden bidrar till att fastighetsaktörer kan utveckla bostäder och andra fastighetstyper i Sverige. Fonden riktar in sig enbart på lånekapital vilket betyder att fastighetsutvecklarna inte behöver ge upp ägande när de ingår engagemang med fonden.

Avgörande för ett investeringsbeslut är att avkastningen är tillräckligt hög, att fastighetspant och övriga säkerheter är starka och att låntagaren passerar de kreditbedömningsprocesser som är ett krav för kreditens godkännande.

Som investerare får du tillgång till ett tidigare stängt segment som normalt inte kan erbjudas till privata investerare. Fastighetsräntefonden står under tillsyn av Finansinspektionen i Sverige via lagen om alternativa investeringsfonder (AIF). Fonden har en uppskattad volatilitet som är lägre än 2 % vilket motsvarar en låg risk (2 av 7) enligt ESMA.

Fondandelarna (vinstandelslånen) kan med fördel läggas på ISK-konto för att därigenom slippa betala skatt på ränteintäkterna.

Förutsättningar:

• Unik möjlighet att exponera sig mot fastighetsmarknaden i Sverige

• Samtliga krediter säkerställs med fastighetspant

• Riskspridning mot flera fastighetskategorier över hela Sverige

• Lån till väletablerade fastighetsutvecklare

• Målavkastning 6-8 % årligen

• Godkänd för ISK

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Skulle också vilja höra ett utlåtande om denna.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Eftersom alla fonder faller i värde även räntefonder bästa investering är sparkonto i dom 4 storbanker för att staten kommer att rädda bara dom viktiga sk.systembanker om detta åtgärd behövs.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erwin
 2. Vit pil

  Rent spontant så låter en avkastning på 6–8 procent efter avgifter med en uppskattad volatilitet lägre än 2 % / risk 2 av 7 enligt ESMA för bra för att vara sant…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Veno

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-12 klockan 13:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.