Vad ska jag börja starta med!
Sök:

Vad ska jag börja starta med!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ellis

Den här artikeln publicerades 2017-08-07 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Vad ska jag börja starta med!

Hej!

Är 52 år och tänkte börja med ett långsiktigt sparande på ca: 10 år. Mitt mål är inte att jobba fullt (100%) tills jag är 65 eller 67 år  utan att sluta runt 60-62 år om detta är möjligt. Jag tänkte lägga in ca: 5000-10 00 kr nuoch sedan spara ca: 500-1000 kr/månaden. Har ni något rent konkret förslag vad jag ska satsa på?

Har även sparat en liten peng (300 kr) månaden i antal år i Handelsbanken IPS fond. Kan jag sälja dessa o lägga in dom i något annat eller förlorar man på detta?

Sparar också ca:1000 kr i månaden sedan några år tillbaka i aktier i det företag jag jobbar i (Byggbolag) Dessa pengar har jag inte tänkt röra nu om inte någon annan har något klokt förslag till mig.

Ellis

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

För ett sparande på ca 10 år rekommenderas globala barnportföljen.
60% Globalfonder
20% Sverigefonder
10% Tillväxtmarknad- och asienfonder
10% Ränte- och obligationsfonder

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

I Handelsbanken IPS ska du kunna välja olika fonder, titta om t.ex. någon av dessa är tillgänglig:

Bästa fonderna 2020 | Tips på bra indexfonder och räntefonder

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-07 klockan 13:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.