Vad ska jag göra av pengarna till kontantinsats?
Sök:

Vad ska jag göra av pengarna till kontantinsats?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Maria

ställde för sedan frågan: Vad ska jag göra av pengarna till kontantinsats?

Tack för en bra blogg & podcast!

Jag är bra på att spara men inte varit så bra på att investera. Nu har jag ca 300k på ett räntekonto hos avanza (0,6%) som jag inom 2 år vill använda som kontantinsats till en bostad (bor i hyresrätt nu), fortsätter spara ca 10k i månaden tills drömobjektet dyker upp.

Börjar dock bli orolig för att inflationen ska dra iväg, kronans fall & börsras så jag vet inte om jag ska låta pengarna ligga kvar på detta räntekonto? Ska jag köpa guld för allting eller vad är det bästa jag kan göra? Det är mycket domedagsskriverier överallt just nu tycker jag!

Tack!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Sparkonto är ända alternativet enligt mej. På så kort sikt som 2 år är det bara dumt att försöka investera pengarna i aktier eller fonder. Speciellt nu när marknaden är rätt osäker.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-23 klockan 09:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂