Vad ska jag göra för att få bolån?
Sök:

Vad ska jag göra för att få bolån?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Annette

ställde för sedan frågan: Vad ska jag göra för att få bolån?

Jag vill köpa ett hus men har svårt att få banklån pga hög kreditrisk sägr´er dom och har erbjudit som högst 25 000 kr och blustepp  säger en miljon men jag måste ha kontant insatts för att få lånet till mycket hög ränta. Jag har nyss börjat ett arbete efter lång tids arbetslöshet och har en lön på 19 000 brutto. Jag arbetar även tim-anställd på kvällar och helger. Vad kan jag göra nu på störrt för att få ett fullt banklån för bostad mellan 2,5 -3,5 miljoner utan kontant insatts? Söker att köpa ett hus i stockholm, renoverings objekt inget hinder, jag har hjälp och är själv händig. Jag vare sig kan eller vill ha medlånsökare. Finns det något jag kan göra eller missat att göra? Har inga anmärkningar, har haft kronofogden men ingen skulld där ” bara” en prick men det finns det gått om folk som har och får inga  problem pga den och en student med hälften av min inkomst får bostands lån. Vad har jag missat? Jag har bott i Spanien under 4 år och blev utskriven ur sverige 2004-2010 återregistrerad i sverige december 2010. Mycket tacksam för hjälp, svar och alla råd jag kan få .

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Att direkt få ett banklån i din situation på över 2,5 miljoner låter tyvärr som önsketänkande.

Betalningsanmärkningen ligger kvar i 3 år så min rekommendation är att du under den tid du har den kvar sparar ihop så mycket kontantinsats du bara kan.

Då kommer du sen kunna gå till banken med kontantinsats, utan prick och kan visa upp en historik på hur mycket du kan lägga på ränta och amorteringar varje månad.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-11 klockan 21:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.