Vad ska man göra med 800 000 i sex månader?
Sök:

Vad ska man göra med 800 000 i sex månader?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Markus B.

Den här artikeln publicerades 2017-03-31 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Vad ska man göra med 800 000 i sex månader?

Sedan hade jag en kort fråga, uppskattar gärna tips. Vi har sålt en lägenhet nyss och inväntar vårt nya boende. Det kommer bli ett glapp på ungefär 6månader och vår handpenning på ca: 800 000 kommer bara ligga och vänta.

Har du några tips på hur man skulle kunna investera detta med låg risk och kanske göra några % i vinst?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle rekommendera att sätta in dem på ett bankkonto hos Avanza med en ränta på lite över 0 %. Men jag skulle inte rekommendera att investera dem på en så kort tidsperiod. Risken är alldeles för hög, man brukar prata om att man ska investera maximalt 10 % av sitt kapital per år man kan låta det vara i fred. Er horisont är ju till och med lägre än så. :-) 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-03-31 klockan 17:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.