Vad ska man tänka på vid handel i USA
Sök:

Vad ska man tänka på vid handel i USA

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Th

ställde för sedan frågan: Vad ska man tänka på vid handel i USA

Hej, vad ska man tänka på när man handlar USA-aktier med t.ex. Avanza?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Du bör tänka på att courtaget är lite högre än när du handlar i Sverige, så att handla för större summor brukar vara bättre.

Om det är bolag med utdelning så passar dessa bättre in i en Kapitalförsäkring än ett ISK, detta för att du ska få tillbaka källskatten automatiskt utan att du själv ska behöva ansöka hos myndigheter i USA för att få tillbaka dessa mindre summor det handlar om.

Andra öppettider än i Sverige, normala öppettider är mellan 15:30 och 22:00 i USA.

Vet inte om det är så mycket mer att tänka på, brukar inte heller vara så lönsamt att handla ofta då även valutaväxlingsavgifter tillkommer utöver courtaget.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Valutaväxlingsavgiften är väl helt proportionell på Avanza, så det borde det inte göra någon skillnad om man handlar ofta eller inte. Åtminstone vad gäller valutaväxlingen. När det gäller courtaget är det billigare att göra stora affärer.

  Så länge man handlar för minst minimicourtaget, vilket inträffar vid 400 USD, kommer kostnaden för valutaväxlingen vara lika stor som, eller större än, courtaget på Avanza.

  Den som lackar ur på att bli av med 0,5 % av sin förmögenhet i valutaväxlingsavgift bara för att man säljer ett värdepapper i USD och köper ett annat i USD 30 sekunder senare kan överväga att använda Degiro. Degiro har valutakonton på ISK, men erbjuder tyvärr inte kapitalförsäkring. Så man får väga fördelarna med att inte behöva betala valutaväxlingsavgiften mot svårigheten att få tillbaka källskatt på eventuella utdelningar.

  Degiro har en annan avgiftsstruktur än Avanza och Nordnet. Inte nödvändigtvis sämre – men annorlunda. Så det gäller att läsa prislistan.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A
 2. Vit pil

  Jag har läst SKVs hemsida. Enligt avtal mellan USA o Sverige. Källskatt till de ameriska aktierna är 15%. Ska SKV avräkna källskatten automatik i ISK. Det är svårt att få källskatt tillbaka när man köper danska aktier (27%), norska aktier(25%) o sparar i ISK.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT
 3. Vit pil

  Thomas, tänker mig mer om du handlar ofta som i varje dag eller flera gånger i veckan så blir det stora valutaväxlingskostnader och även då courtage såklart.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-09 klockan 18:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.