Vad skulle hända om swedbank gick i konkurs?
Sök:

Vad skulle hända om swedbank gick i konkurs?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pierre Andersson

ställde för sedan frågan: Vad skulle hända om swedbank gick i konkurs?

Hej!

 

Nu har det kommit in fler skandalnyheter om Swedbank och jag undrar nyfiket vad som skulle hända om exempel USA inte skulle tillåta Swedbank att handla med dollarn. Vad skulle hända med Swedbanks fonder om banken går i konkurs?

Med vänlig hälsning

Pierre

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ingenting. Fonderna är separerade från bankens verksamhet i övrigt.

Swedbank kommer inte att gå i konkurs.  Det är en så kallad systemviktig bank som kommer att räddas av Svenska Staten.

Tappar Swedbank tillståndet i USA är det inte bra för aktieägarna, men ingen katastrof för gemene man. Det finns alltid andra banker som vill ta över verksamheten. Det finns mängder av banker som inte har verksamhet i USA, exempelvis Avanza och Nordnet.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-28 klockan 08:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.