Vad tror ni om guldet nu när länderna börjar öppnas upp?
Sök:

Vad tror ni om guldet nu när länderna börjar öppnas upp?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av MartinP

ställde för sedan frågan: Vad tror ni om guldet nu när länderna börjar öppnas upp?

Nu när många länder börjar öppnas upp finns ju troligtvis ett uppdämt behov att konsumera. Och företag kan börja göra affärer med varandra igen.

Förhoppningsvis drar sig väl börsen uppåt tack vare det. Om det inte blir en stor andra våg och länderna stänger ner igen och det påverkar ekonomin negativt igen.

Bör inte guldet gå ner om fler börjar sälja av för att investera i fonder/aktier istället?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Guldet går upp och ner precis som börsen. Var försiktig med att försöka timea svängarna. Många förlorar mer på att försöka timea än att bara låta det vara. Vill du ändå testa? börja med kanske 10% av din nuvarande guldposition och låt resten ligga. Märker du efter några försök att du ofta har mer rätt än fel, ja men då kanske du kan öka och börja spekulera för större summor

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svar. Har ca 5 % guld, men funderar på om jag ska öka andelen utifrån denna sidas förslag på fördelning, alltså till ca 10 % guld i portföljen.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    MartinP

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-05 klockan 09:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂