Vad tycker du om Ray Dalios riskparitetsfond All-weather?
Sök:

Vad tycker du om Ray Dalios riskparitetsfond All-weather?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ivan

Den här artikeln publicerades 2017-04-04 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Vad tycker du om Ray Dalios riskparitetsfond All-weather?

Undrar vad ni tycker om ”risk parity” aka Ray Dalios ”All weather fund”-strategin?

Där man lägger sprider risken jämt istället för att sprida tillgångsallokeringen jämt.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det korta svaret är att jag gillar den. Det är ju en vidareutveckling av Harry Brownes teori om Permanent Portföljen. Min RikaTillsammans-portfölj är ju mer eller mindre en anpassning till svenska förhållanden.

Min invändning är att det är oerhört svårt att beräkna risken i portföljen på det sättet som han gör. Man får ju en stor slagsida mot ränte- och obligationsfonder. Sedan har jag för mig att han använder mycket derivat och hävstång för att få ihop portföljen vilket gör det svårt för oss småsparare.

Jag gillade ju boken ”Money: Master the game (annonslänk)” av Tony Robbins, men jag min invändning är att han presenterar All-väders-portföljen som något helt nytt. Men det är det ju inte. Permanent portföljen (RikaTillsammans-portföljen) har snart 40 år på nacken.

Du kan läsa mer om RikaTillsammans-portföljen och följa den på Shareville genom länkarna nedan:

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-04 klockan 22:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.