Vad tycks om fonder till pensionen?
Sök:

Vad tycks om fonder till pensionen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alle

ställde för sedan frågan: Vad tycks om fonder till pensionen?

Hej, jag har gjort en fondportfölj som ser ut så här 

LF Global 50%

Tin Ny Teknik 20%

SEB Sverige Indexfond 10%

Handelsbanken GI Småbolag 10%

Avanza Emerging Markets 10%

Vad tycker ni? Tänkte till pensionen, har 37 år kvar.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Alle!

Ser bra ut, eventuellt lite mycket Sverige men det är en smaksak!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Okej vilken hade du valt på SEB elr handelsbanken?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Adam
 2. Vit pil

  Handelsbanken GI är globala småbolag. Tin Ny Teknik består av 2/3 av svenska småbolag så tillsammans med SEB blir andelen Sverige lite över 20%. Helt ok med en liten övervikt mot svenska småbolag när tidshorisonten är så lång tycker jag.

  Även om teknikfonder på grund av hög risk och stora svängningar passar bättre i lekhinken skulle jag gissa att den positiva trenden kommer att hålla minst 10 år till. Men man vet inte hur länge den hör Tin-fonden kommer att finnas kvar med samma förvaltarduo. Det kan hända mycket på 37 år så man får ha koll på läget, särskilt om innehavet är så pass mycket som 20%.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale
 3. Vit pil

  Hej!

  Jag tänker ganska snarlikt i min pension. Dock tycker jag det är ganska mycket vikt mot Tin ny teknik. Jag säger inte att det är fel men jag själv gillar också den fonden men har den främst utanför min tjänstepension, dvs i andra portföljer och om man ska ha den i portföljen kanske man kan vikta ner lite på den och lägga lite mer i globalfonden, men det är bara mina tankar. Tjänstepensionen tycker jag personligen ska vara lite ”tråkig” och mer safe. Ser att du tänker välja Avanza EM, varför kör du inte också deras globalfond om du ändå finns hos avanza, tänker det är ju ett billigare alternativ :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Drojn
 4. Vit pil

  Hej jag hade valt globalfonden 50%,handelsbanken GL.småbolag 30% och Avanza EM.Market 20%, en bra globalt spridning .

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erwin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-18 klockan 20:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.