Vad vill du att Jan och Caroline tar upp i kommande avsnitt
Sök:

Vad vill du att Jan och Caroline tar upp i kommande avsnitt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christian Dingwell

ställde för sedan frågan: Vad vill du att Jan och Caroline tar upp i kommande avsnitt

Hej

Kommentera gärna vad ni vill att Jan och Caroline ska ta upp i kommande avsnitt.

 

Har någon redan kommenterat/tipsat om något du själv hade tänkt att ta upp? Gilla då den redan skrivna kommentaren istället för att skriva samma kommentar/tips igen.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag önskar ett avsnitt som fokuserar mer på avkastning än riskeliminering.

Låt säga att man har ett avkastningsmål på 11% årligen sett över tid. Hur bör man agera då?

Kan tillägga att jag har ett visst egenintresse i frågan/svaret eftersom ovanstående är mitt mål för min långsiktiga portfölj.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ja, jag kan se om vi inte kan göra ett sådant avsnitt. Jag tror däremot att det är väldigt svårt. Ska fundera på hur man skulle kunna göra det.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 2. Vit pil

  Tack för svar Jan. Jag tror också att det blir väldigt svårt över tid.

  Jag började 2017 (det mesta gick ju upp då) och fick drygt 16% avkastning.

  I år går det knackigt och sämre än Globalt index (bli inte skadeglad nu, men du får säga ’vad var det jag sa’, jag bjuder på det) och min portfölj är upp ca 6,5% vilket jag absolut inte är nöjd med.

  Anledningen till att min portfölj underpresterar i år är för att jag har kraftig undervikt mot USA och kraftig övervikt mot Asien. Det var en bra taktik 2017 men har visat sig inte vara lika framgångsrik första halvan av 2018.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Christian

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-07 klockan 15:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.