Val av bank?
Sök:

Val av bank?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter

ställde för sedan frågan: Val av bank?

Hej!

Är nybörjare och har tänkt följa nybörjarportföljen.

Har förstått att Nordnet och Avanza är att föredra pga utbudet av fonder?

Jag har Nordea som bank sedan tidigare och enligt compricer tar de lägre courtage än både Nordnet och Avanza. Finns det då anledning att köpa de fonder jag hittar i Nordea och resten i Nordnet eller Avanza, eller är det bara att krångla till det, finns det anledning till att ha allt samlat? Kanske inte handlar om så många kronor i slutändan heller, vad vet jag…

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du ska spara i fonder så betalar du inget courtage, så det är inget du behöver jämföra i detta fall.

Gällande att ha allt samlat så brukar självfallet bankerna (i ditt fall Nordea) föredra om man har sitt sparande samlat där. För din egen del så kan du välja att ha det på olika plattformar såsom Nordnet och Avanza som har ett stort fondutbud. Att köpa vissa fonder på Nordea och andra på annat ställe kan bli krångligt som du säger.

Personligen så har jag fonder och aktier hos en nätmäklare istället för min vanliga bank och tycker det är skönt.

Hoppas det svarade på frågan!

 

Vänliga hälsningar

Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Nähä ok, fonderna har ju sin avgift ja.. Fonder tror jag bara det blir för min del. Tack!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Peter

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-09 klockan 12:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.