Val av nätmäklare
Sök:

Val av nätmäklare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johannes

ställde för sedan frågan: Val av nätmäklare

Hej,

vilken nätmäklare är mest passande att börja månadsspara i aktier då jag vill undvika courtageavgifter. Jag kommer att månadsspara 5000 kr varje månad i aktier (och fonder)

 

 

Mvh Johannes

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Johannes!

Avanza eller Nordnet är två väldigt bra val av nätmäklare när det gäller courtage, fondutbud och service.
Däremot är dom inte billigast på marknaden, senast jag kollade så var Degiro och Nordea billigare, däremot så tycker jag att fördelarna för Avanza eller Nordnet väger upp detta så därför landar det på dom.

Sedan själv föredrar jag Avanza då deras interface är sååå mycket bättre.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Båda har starterbjudanden där man handlar courtagefritt under en tid eller till en viss summa. Prova båda om du vill maximera den fördelen .Så har du underlag för att välja en sedan också .

  0
  Gravatar ikon för användaren
  ML
 2. Vit pil

  Vilka är fördelarna för nordnet och avanza? Kände inte till degiro sedan tidigare men priserna verkar ju skilja sig väldigt mycket

  0
  Gravatar ikon för användaren
  O
 3. Vit pil

  Fördelarna som jag ser det är:
  1. Interface
  2. Bra app (Avanza är garanterat bäst)
  3. Riktigt bra service
  4. Ett kundbemötande och kundförståelse som inte större banker har, där Avanza och Nordnet utvecklar sitt företag efter vad kunderna vill ha.

  Degiro är inte en svensk bank och då finns inte statlig insättningsgaranti tyvärr, tror det är lite mer saker som inte riktigt finns där.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-04 klockan 00:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂